Miksi venäläinen eikä Venäjäläinen?

Näin tapahtuu, koska malliksi on otettu venäjän kielen sanapari russkij–rossijanin. Lähtökohdaksi voitaisiin kuitenkin ottaa suomen kielen johtojärjestelmä. Silloin venäjäläinen olisi muiden ‑lainen, ‑läinen-sanojen tyyppinen, eli se ilmaisisi, että kyseessä on Venäjän kansalainen (venäläinen tai ei-venäläinen).

Mistä maasta Nesteen bensa tulee?

Jos bensiini tulee Nesteeltä, se tulee yhtiön Porvoon tai Naantalin jalostamolta. Ne käyttävät polttoaineidensa valmistukseen pääosin fossiilista venäläistä öljyä. Venäläisten raakaöljyjen osuus Neste Oilin vuotuisesta raakaöljyhankinnasta on 75 prosentin luokkaa.

Keitä olivat Fennomaanit ja Svekomaanit?

Svekomaanit tulivat pääosin aatelistosta ja kaupunkien ja rannikoiden porvaristosta. Fennomaanit tulivat sisämaasta ja vähempiarvoisesta eliitistä, erityisesti pappissuvuista. Fennomaanit pitivät itseään eliitin vastustajina ja kansan syvien rivien puolestapuhujana.

Mitä sinä teet venäjäksi?

Mitä siis teet työksesi? Так чем ты занимаешься? (Tak chem ty zanimayeshsya?)

Mitä maksaa venäjäksi?

Paljonko tämä maksaa? Сколько это стоит? (Skolko eto stoit?)

Millä hinnalla Alaska myytiin?

Kaupat oli sovittu maaliskuussa 1867, ja alue vaihtoi omistajaa lokakuussa. Yhdysvallat maksoi Alaskasta 7,2 miljoonaa dollaria eli alle viisi dollaria neliökilometriltä. Ostovoimakorjattuna hinta olisi nykyrahassa noin 120 miljoonaa dollaria eli 105 miljoonaa euroa.

Mitä maanosaa Venäjä on?

Venäjä sijaitsee kahden maanosan alueella. Läntinen osa sijaitsee Euroopassa, itäinen osa Aasiassa.

Onko Venäjä halpa maa?

Venäjä on suomalaisittain edullinen kohde, sillä hintataso on huomattavasti halvempi kuin kotimaassa erityisesti arkipäivän asioiden, kuten kaupasta ostetun ruoan ja majoituksen suhteen. Toisaalta maassa on runsaasti luksuselämyksiä, jotka ovat kalliita myös suomalaiseen hintatasoon tottuneelle.

Miten sanotaan venäjäksi hyvää yötä?

Ääntäminen

Käännös
1.спокойной ночи (spokoinoi notši)
Huudahdukset
2.спокойной ночи (spokoinoi notši)
Muut/tuntemattomat

Missä on venäjäksi?

Ääntäminen

Käännös
Adverbit
1.где (gde)

Milloin Venäjä hyökkäsi Syyriaan?

Maa aloitti syksyllä 2015 Syyriassa ilmaiskut Isisiä ja muita kapinallisia vastaan. Venäjä keskeytti yllättäen pääosan ilmaoperaatiostaan maaliskuussa 2016. Venäjän lentokoneet pommittivat saarrettua Aleppoa syksyllä 2016 yhdessä Syyrian ilmavoimien kanssa.

Milloin Venäjä hyökkäsi Afganistaniin?

24. joulukuuta 1979 Neuvostoliiton laskuvarjojoukot miehittivät Kabulin, tappoivat Hafizullah Aminin ja vaihtoivat pääministeriksi maanpaossa olleen Babrak Karmalin. Lopulta neuvostoliittolaisia soti maassa 120 000.

Miksi Venäjä miehitti Suomen Pohjan sodan aikana?

Suuri Pohjan sota käytiin vuosina 1700–1721 Ruotsin ja suuren vihollisliittoutuman välillä. Ruotsin vastustajiin lukeutuivat Venäjä, Saksi, Tanska ja Puola-Liettua sekä vuodesta 1715 myös Preussi ja Hannover.

Suuri Pohjan sota.

Päivämäärä:22. helmikuuta 1700 – 30. elokuuta 1721
Paikka:Eurooppa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.