Mitä ei saa tuoda Venäjältä Suomeen?

Tiukat rajat elintarvikkeille. Suomeen saapuva matkailija ei saa tuoda Venäjältä lihaa tai lihavalmisteita eikä maitoa tai maitotuotteita. Kalatuotteita saa tuoda yhteensä alle 20 kiloa henkilö kohden tai yhden suolistetun kalan painosta riippumatta.

Montako aikavyöhykettä Venäjällä on?

Venäjä on muuttanut aikavyöhykejärjestelmäänsä. Uudistuksen jälkeen maassa on 11 aikavyöhykkeen sijaista yhdeksän aikavyöhykettä. Venäjän itäisellä reunalla Kamtshatkan ja Tshukotkan aikavyöhyke lakkasi olemasta, ja nyt kellot näyttävät siellä samaa aikaa kun alueiden läntisen naapurin Magadanin alueelle.

Missä on sammelvuo?

Puolalainen urheilukanava TVP Sport uutisoi, että lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuo on siirtymässä Puolaan. Venäläismedia uutisoi aiemmin, että Sammelvuo on jättämässä Venäjän miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajan tehtävät. Sammelvuo lopetti aiemmin keväällä Zenitin luotsina.

Saako Venäjältä tuoda nuuskaa?

Moni on miettinyt, onko Venäjältä mahdollista tuoda nuuskaa Suomeen laillisesti. Vastaus tähän on yksinkertainen: nuuskan tuonti Venäjältä ei enää pariin vuoteen ole ollut mahdollista. Venäjällä ei saa myydä nuuskaa, vaan siellä on tämän tuotteen osalta pimeät markkinat ainoa vaihtoehto.

Tuleeko kaukolämpö Venäjältä?

Suomessa energiapuuta käytetään pääasialisesti kaupunkien ja taajamien kaukolämmön tuotannossa. Suomeen voi tuoda sähköä Venäjältä maksimissaan 1500 megawatin teholla. Takavuosina sähköä tuotiin Suomeen Venäjältä niin paljon kuin rajajohtoon mahtui — johdot punaisena 24/7.

Onko Blanc venäläistä?

Sinebrychoffin panimo on lopettanut yhden oluen maahantuonnin Venäjältä, koska suomalaiset kauppaketjut ovat päättäneet poistaa valikoimistaan Venäjältä tulevat tuotteet. Asiasta kertoo Keski-Uusimaa. Kyseessä on lasipulloihin pakattu 4,5 prosentin vahvuinen K1664 Blanc -olut.

Onko Suomi omavarainen sähkön suhteen?

Fingridin mukaan Suomen omavaraisuus sähkön tuotannossa kasvaa jatkuvasti, etenkin kun kotimainen tuulivoiman tuotanto kasvaa vuosi vuodelta. Tänä vuonna yksistään on odotettavissa 2000 megawattia uutta tuulivoimaa kattamaan kysyntää. Suomi on omavarainen sähköenergian suhteen Fingridin arvion mukaan jo vuonna 2023.

Saako Venäjältä matkustaa?

Venäjän päätös lentomatkustusrajoitusten poistamisesta ei vaikuta Suomen voimassa oleviin matkustusrajoituksiin. Venäjältä Suomeen matkustaminen on edelleen sallittu ainoastaan poikkeusryhmille.

Saako Venäjältä nuuskaa?

Venäjällä nuuskan myynti on kiellettyä uuden lain myötä, mutta silti nuuskaa virtaa Itärajan yli Suomeen myös vuonna 2019. Venäjällä on kikkailtu nuuska nimen kanssa, ja käytännössä Venäjällä ei enää myydä nuuskaa (snus), vaan purutupakkaa (chew bags).

Saako tuoda alkoholia Venäjältä?

Alkoholijuomien tuonti Venäjältä

Venäjältä ei toistaiseksi saa tuoda väkeviä alkoholijuomia (yli 22 %), esimerkiksi viskiä, rommia, giniä tai votkaa, eikä likööriä. Venäjältä ei saa myöskään tuoda mietoja alkoholijuomia, joihin on lisätty valmistuksen yhteydessä alkoholia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.