Saako Venäjälle mennä?

Ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle. Kansainväliset rahansiirrot Venäjällä vaikeutuvat.

Mitä saa tuoda Venäjälle?

Omaan käyttöön saa tuoda rajoitetun määrän mietoja juomia, kuten olutta tai viiniä. Esimerkiksi autolla ja linja-autolla saapuva matkustaja saa tuoda henkilökohtaisien matkatavaroiden mukana ostoksia veroitta ja tullitta enintään 300 euron arvosta.

Onko Nordealla toimintaa Venäjällä?

Vastaava periaate oli jo aiemmin käytössä Krimin ja Sevastopolin kohdalla. Ja nykyisten pakotejärjestelyjen sekä voimassa olevien rajoitusten vuoksi Nordea on lopettanut Venäjälle ja Valko-Venäjälle lähtevien ja näistä maista saapuvien maksujen käsittelyn.

Voiko Venäjälle?

Suomen ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle. Ulkoministeriö varoittaa matkustustiedotteessa muun muassa maksuliikenteen riskeistä. Toisaalta maahan on vielä mahdollista matkustaa kuten moniin muihinkin ihmisoikeusrikkomuksia tekeviin maihin.

Saako Venäjälle viedä elintarvikkeita?

Vuodenvaihteesta lähtien tavaraa saa viedä Venäjälle ilman tullimaksua nykyistä vähemmän. Suomessa pelätään venäläisturistien ostosmatkailun vähenemistä. Vuodenvaihde tuo muutoksia itärajalle. Jatkossa Suomesta saa viedä Venäjälle omaan käyttöön entistä vähemmän elintarvikkeita tai tavaroita ilman tullimaksuja.

Kuka käyttää Saimaan kanavaa?

Tänä kesänä Saimaan kanavan risteilyliikenne on ollut käytännössä kokonaan seisahduksissa Suomen ja Venäjän välisten matkustusrajoitusten takia. Normaalisti kanavaa pitkin kulkee kesäaikana risteilyalus Lappeenrannan ja Viipurin välillä päivittäin.

Voiko Valko Venäjälle matkustaa?

Ajankohtaista. Edelleen kiristyneen alueellisen turvallisuustilanteen vuoksi kaikkea matkustamista ValkoVenäjälle tulee välttää. Tilanne on arvaamaton ja voi muuttua nopeasti. Jos oleskelet ValkoVenäjällä, seuraa edustuston ja ulkoministeriön tiedotuskanavia.

Kuka saa matkustaa Venäjälle?

Venäjälle matkustavalla henkilöllä on oltava voimassa oleva passi ja rajanylitykseen oikeuttava viisumi. Viisumityyppejä ovat mm. ryhmäviisumi (turistiryhmän mukana matkustettaessa), kerta viisumi ja monikertaviisumi. Lisätietoja viisumin hankkimisesta antavat esimerkiksi matkatoimistot.

Miksi Venäjälle asetetaan pakotteita?

Pakotteiden tarkoituksena on osana muita ulkopoliittisia toimia vaikuttaa toisen valtion tai ihmisryhmän harjoittamaan politiikkaan tai toimintaan, jonka katsotaan uhkaavan kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta.

Saako viisumin Venäjälle?

Venäjälle matkustavalla henkilöllä on oltava voimassa oleva passi ja rajanylitykseen oikeuttava viisumi. Viisumityyppejä ovat mm. ryhmäviisumi (turistiryhmän mukana matkustettaessa), kerta viisumi ja monikertaviisumi.

Näkyykö Kolilta Venäjälle?

Rajavartiolaitos – Gränsbevakningsväsendet – Finnish Border Guard – Rajakarhu vieraili Lieksan kansallismaisemaa ihailemassa Kolilla ja tähystää, että näkyykö näinkin kaukaa sisämaasta Venäjälle asti.

Oliko Suomi ennen Venäjää?

Isovihan ja pikkuvihan myötä siirtyi Venäjälle ensin ns. Vanhan Suomen alueet ja Suomen sodan myötä Suomi siirtyi kokonaan autonomiseksi suuriruhtinaskunnaksi Venäjän keisarikunnan alaisuuteen vuonna 1809. Suomella oli Venäjän suuriruhtinaskunnan asema vuodesta 1809 vuoteen 1917.

Mikä juna menee Venäjälle?

Tarvitset Venäjälle matkustaessasi viisumin, jota voit hakea matkatoimistoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.